Nyheter

Scandexpo – frigolitfabriken som kan frigolitedesign!

Efter ytterligare ett hektiskt år med konstant utökning av verksamheten kan vi nog med gott samvete kalla oss Skandinaviens största tillverkare av exponeringsmaterial i Frigolit.

I Frigolitfabriken har kapaciteten utökats med ytterligare en lackeringslinje för att även i fortsättningen kunna garantera snabba och framförallt säkra leveranser av frigolitloggor, texter och frigolitskyltar. Frigolitfabriken har de senaste åren kompletterats med en hårdplastavdelning där vi laserskär Akryl / Plexiglas, ofta som ytskikt för våra frigolitloggor men även som rena akrylskyltar.

I hårdplastfabriken finns även en stor CNC-fräs där vi kan fräsa i de flesta material såsom Forex, Alubond, naturträ, MDF mm. I CNC-fräsen tillverkar vi ofta många av de mässmodeller / åskådningsmodeller som vi levererar.

Lokalerna har utökats till en skyltfabrik på knappt 1000 m2 och expansionen fortsätter men i en takt som medger stark ekonomi och därmed en säkerhet för våra medarbetare, kunder och leverantörer.

Vi ser med tillförsikt mot framtiden och fortsätter kämpa för att vara det givna valet för våra kunder!

Scandexpo ökar starkt på Facebook

Den senaste tiden har antalet som ”Gillar” Scandexpo på Facebook ökat starkt. Vi presenterar där, lagom ofta, intressanta produktbilder ofta tagna i sin rätta miljö hos kund. Redan nu finns det exempel på Frigofoam med front i laserskuren akryl / plexi, stor produktmodell i EPS S300 för filminspelning, bordsstandar i akryl / plexiglas med fronter av folieprint och pålimmad konstsnö, mässkyltar till Interstil på Formex i den hårdaste Frigoliten – EPS S300 samt fasadskyltar i 3d för utomhusmontering.

Vill även du får information när vi lagt upp nya inspirationsbilder så ”Gilla” oss på Facebook!

Frigolitbokstäver och produktmodeller i Frigolit

Frigolit är ett lätt val, även för plånboken!
Få, om några, skyltar är så lämpliga för användning på mässor som skyltar i Frigolit.

Den lätta och helt släta Frigoliten Frigofoam är ett fantastiskt material som ger loggor och texter en intressant och uppseendeväckande ”look” som sticker ut från monterväggen i äkta 3d. Tack vare materialets rimliga pris i kombination med en effektiv produktionsmetod blir priset ofta en glad överraskning.

Loggor och texter är enkla att montera och levereras alltid i en monteringsmall. För en tydligt illustrerad monteringsguide klicka här.

För större texter, logotyper, fristående bokstäver eller produktmodeller använder vi ofta den otroligt starka och hårda Frigoliten EPS S300 vars ytstruktur påminner om en målad betongvägg.

Båda typerna av Frigolit kan förses med blanka laserskurna fronter i akryl / plexiglas, vilket ytterligare förhöjer intrycket.

Bilder på våra frigolitskyltar i olika material finner du här.

Önskar du ett snabbt och förutsättningslöst pris på din nästa exponering behöver vi, i princip, bara få loggan eller texten i så kallat vektoriserat format (EPS-, Ai- eller PDF-fil) samt en angivelse av önskad storlek t ex bredd. Klicka här för att komma till vårt enkla offertformulär.

Har du frågor så finner du en hel del svar på vår ”Frågor & Svar”-sida. Naturligtvis är du alltid också mycket välkommen att kontakta oss via mail eller telefon.

Vill du bli inspirerad?

Många av våra kunder vill se aktuella exempel på vår olika frigolitskyltar och vi kommer därför i lagom takt lägga upp inspirerande produktbilder på Facebook.

För att löpande del av dessa inspirationsbilder ska du ”Gilla” Scandexpo på Facebook genom att klicka på ”Facebook”-bannern till vänster på denna sida. Klick därefter på ”Gilla”.

Redan nu finns det ett antal exempelbilder t ex mässkyltar, produktmodeller, frigolitlogga i Frigofoam med laserskuren front i plexiglas / akryl och fasadmonterad frigolittext i EPS S300

Frigolit – ett lätt val även för plånboken!

I vår moderna produktionsanläggning tillverkar vi expomaterial i Frigolit t ex:

Reklamskyltar
Frigolitbokstäver
Produktmodeller
Mässkyltar
3d-loggor
Frigolit är ett så kallat degenererat varumärke för cellplast och används oftast som isolerings- eller förpackningsmaterial. Dock ska inte dessa produkter och material förväxlas med de material vi använder för våra produkter. Huvudsakligen använder vi materialet Frigofoam som är en helt slät Frigolittyp som inte smular. Frigofoam är mycket populär för frigolitloggor och frigolittexter. Vi använder även frekvent materialet EPS S300, vilken är den hårdaste typen av Frigolit och lämpar sig mycket väl för produktion av produktmodeller, större frigolitbokstäver eller större frigolitskyltar.

Både Frigofoam och EPS S300 lämpar sig mycket väl för användning utom- såväl som inomhus. Frigolittexter och frigolitloggor är, tack vare sina medföljande monteringsmallar och vår monteringsbeskrivning, mycket enkla att montera. Vi kombinerar ofta Frigoliten med t ex laserskuren plexi/akryl eller vinylfolie för att ytterligare förhöja intrycket. Frigolit är även ett mycket formbart material och vi kan skapa produktmodeller och produktkopior i gigantiskt eller förminskat format av de flesta objekt. Något som blivit mycket populärt hos mässutställare.

Välkommen att kontakta oss för en förutsättningslös diskussion!

Olika typer av frigolitskyltar

Det finns olika typer av frigolitskyltar! Vi gör bland annat följande:

Scandexpo – Frigolit Frigolitskyltar Frigolittext Frigolitbokstäver

Frigofoam
Frigofoam med plexifront
S300
S300 frontmålad
Naturträ
Produkt- och utställningsmodeller