Vanliga Frågor

Kan man använda frigolitloggor utomhus?

Absolut! Frigolit är ett material som påverkas mycket lite av t ex väder och vind. Färgskiktet kommer naturligvis, som på de flesta typer av skyltar, att förändras något med åren.

 

Hur lång är leveranstiden?

Den generella leveranstiden för en logga är normalt 10-15 arbetsdagar. Dock anstränger vi oss alltid för att, om möjligt, möta kundens behov.

 

Kan jag själv montera loggan?

Ja, i de flesta fall går det utmärkt.
Se fliken ”Monteringsguide” i huvudmenyn.

 

Hur monterar man loggorna?

Se fliken ”Monteringsguide” i huvudmenyn.

 

Kan ni hjälpa oss med montering?

För lokala kunder kan vi naturligtvis utföra montering men då våra kunder är ganska jämt fördelade över landet väljer vi oftast att rekommendera en duktig montör eller skyltfirma vid mer längväga uppdrag.
I de flesta fall kan du själv utföra monteringen med gott fliken ”Monteringsguide” i huvudmenyn.

 

Vilket lim ska jag använda vid montering?

För montering av frigolitprodukter använder du ett ”icke lösningsmedelsbaserat montagelim” som finns att köpa i alla byggvarubutiker.

 

Vilka kulörer kan ni måla i?

Vi målar med matt vattenbaserad färg enligt den så kallade NCS-färgskalan (samma som används i färghandeln för att beskriva vanlig inom- och utomhusfärg).Vi kan även översätta de flesta PMS-kulörer till NCS med gott resultat. Utöver detta kan vi måla med guld- samt silvermetallic.För att höja glansen kan vi avsluta målnigsarbetet med ett lager klarlack.

 

Min logga innehåller ”färgtoningar”. Fungerar det?

Vi kan inte måla en toning men vi löser detta genom att montera ett ytskikt folieprint på loggan vilket då skapar toningarna. Loggan kantmålas i valfri solid kulör.

 

Hur belyser jag loggan på bästa sätt?

Generellt rekommenderar vi belysning framifrån. Bokstäverna kommer då kasta skuggor mot bakomvarande vägg, vilket förhöjer 3d-effekten.